Galaxy Note 4 N910H

نام "فبلت" به برند سامسونگ گره خورد است. نوآوری در عرصه تکنولوژی می تواند بسیار سود آور باشد اما این فقط یک روی سکه است و شرکت نوآور چه بسا ضرر بزرگی را متقبل شود. اما سامسونگی های جسور ترجیح دادند این بار خلاف جریان آب شنا کنند و بالاخره هم در سال 2011 ایده خود را از پستوی بخش تحقیق و توسعه (R AND D) خود بیرون کشیدند و از اولین فبلت خود که گلکسی نوت N700 نام داشت رونمایی کردند.
کره ای ها حالا یک سبک یا به قول سینمایی ها یک ژانر جدید آفریده بودند و غول های دیگر به ناچار خط تولیدی جدیدی به خطوط قبلی خود افزودند تا از بازار جدید و روی خوشی که مصرف کنندگان به این محصول نو نشان داده بودند سهمی ببرند. واکنش اولیه شرکت های تولیدکننده گوشی و مصرف کنندگان آمیزه ای از ترس و تمسخر بود با این همه ستاره جدید خیلی زود دل بازار را به دست آورد. سامسونگ سرمست از طعم شیرین موفقیتی که کسب کرده بود مدل های جدید سری نوت را روانه بازار کرد. گالکسی نوت فور جدیدترین عضو خانواده نوت های سامسونگ در نیمه دوم سال 2013 پا به میدان مسابقه گذاشت. باید دید که این فبلت جدید چه در چنته دارد و نقاط قوت و ضعف آن چیست.
مشخصات کلی
- مشخصات فنی: یک سیم کارته
- قطع سیم کارت: سایز میکرو (12×15 میلیمتر)
- وزن: 176 گرم
- فبلت، مجهز به حسگر اثرانگشت، مناسب عکاسی سلفی، مناسب بازی، مناسب عکاسی، گوشی دارای قلم
- پردازنده: Exynos 5433 Chipset از نوع 64 بیت
- صفحه نمایش :صفحه نمایش رنگی لمسی با سایز5.7 اینچ و رزولوشن 1440 × 2560 | QuadHD دارای تراکم515 پیکسل بر هر اینچ
- قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
- حافظه: حافظه داخلی 32 مگابایت
- مقدار رم: 3 گیگابایت
- پشتیبانی از کارت حافظهی microSD تا حداکثر ظرفیت 128 گیگابایت
- ارتباطات: پشتیبانی از شبکه 2G ،3G مجهز بهGPRS ،EDGE ، Wi-Fi ، بلوتوث،NFC ،Infrared ،OTG
- دوربین:16.0 مگاپیکسل
- فوکوس اتوماتیک؛ فلش LED
- صدا: دارای اسپیکر؛ دارای جک 3.5 میلیمتری صدا
امکانات نرم افزاری: سیستم عامل Android 4.4 KitKat ، پشتیبانی از زبان فارسی و منوی فارسی، امکاناتی نظیر MMS ، ایمیل، مرورگر HTML5، قابلیت نمایش اسناد مایکروسافت آفیس، قابلیت نمایش فایلهای متنیPDF ، برنامه ویرایش عکس، سرویسهای گوگل شامل Google Search, Google Maps, Gmail و YouTube ، قابلیت استفاده از سرویس شبکههای اجتماعی
باتری: از نوع لیتیوم یون با ظرفیت 3220 میلیآمپر ساعت
اقلام همراه گوشی : باتری، دفترچه راهنما، کابل USB ، قلم S-Pen ، شارژر، هندزفری
طراحی و ساخت
نوت 4 از نظر طراحی و شکل و شمایل تا حد زیادی به بردار بزرگ تر خود نوت 3 رفته اما چند گرمی ( 8 گرم) از آن سنگین-تر است. اندازه صفحه نمایش تغیری نکرده است اما تیم طراحی سامسونگ اندکی در نسبت طول و عرض نوت 4 دست برده است تا احتمالاَ، ظاهر گوشی مانندتری به محصول خود بدهد. طول نوت 4 بیشتر شده و از عرض آن کاسته شده است. این ترفند در خوش دست بودن فبلت جدید نقش دارد و واقعاَ هم نوت 4 خوش دست تر از نوت 3 است.

سامسونگ بی اعتنا به طعنه های آیفون (سامسونگ پلاستیک ساز است!) همچنان به رسم خود وفادار مانده و نوت 4 هم بدنه پلاستیکی دارد. سامسونگ پلاستیکی بودن بدنه محصولات خود را نقطه ضعف نمی داند و بر این باور است که بدنه پلاستیکی چند فایده بزرگ هم دارد: پلاستیک وزن گوشی را کاهش می دهد و برخلاف فلز، رسانای گرما نیست و در صورت ضربه دیدن از ریخت و قیافه نمی افتد و ... با این همه غالب مصرف کنندگان بدنه فلزی را نشانه مرغوبیت و ماندگاری بیشتر محصول می داند و نوت 4 شاید نتواند دل این گروه را به دست آورد. بدنه نوت 4 از پلاستیک است با این همه در دست گرفتن آن لذت بخش است و حس خوبی به کاربر خود می دهد. سامسونگ در طراحی قاب پشتی نوت 4 ظرافت بیشتری به خرج داده و از چرم بافت دار استفاده کرده است. بافت روی قاب پشتی در کنار افزودن بر زیبایی ظاهری قبلت احتمال سرخوردنش را کاهش آورده و حس اطمینان بیشتری به کاربر می دهد.

محل جاگیری اجزاء مختلف تبلت بر رو و کنار دستگاه تغیر خاصی نکرده است. مثل همیشه سنسورها (دو سنسور مجاورت و نور) و خروجی صدای مکالمه روی بالای نمایشگر قرار گرفته اند. و باز مثل همیشه، دکمه پاور در لبه سمت راست فبلت جا خوش کرده است تا دسترسی به آن آسان باشد. در طرف چپ فبلت هم دکمه های تنظیم صدا دیده می شود. سامسونگ در اینجا هم همانند دکمه هوم از آلومینیوم استفاده کرده که در نوع خود جالب و مثبت است. دوربین دوم هم در گوشه سمت راست تعبیه شده است.
سامسونگ در اقدامی بی سابقه از لبه های تمام فلزی در سری نوت 4 خود استفاده کرده است. این تدبیر به میزان قابل توجهی بر ظرافت و جلوه نوت 4 افزوده و حتی سخت پسندان هم دیگر نمی-توانند از ظاهر یکنواخت آن شکایت کنند. همان طور که می توان انتظار داشت در لبه بالایی نوت 4، جک استاندارد 5. 3 میلیمتری، میکروفون و فرستده مادون قرمز قرار گرفته اند. در لبه تحتانی فبلت، پورت microUSB 2. 0 و چند سوراخ میکروفن دیده می شود. کاربر به حق می تواند از خود بپرسد که چرا سامسونگ در نوت 3 از microUSB 3. 0 استفاده کرده بود اما پرچمدار جدیدش را از این درگاه سریعتر محروم کرده است؟ فبلت نوت 4 تنوع رنگ دارد و در چهار رنگ سفید، مشکی، بژ و صورتی روانه بازار شده است.

صفحه نمایش
اندازه صفحه نمایش نوت 4 در مقایسه با نوت 3 تغییری نداشته و همچنان 5.7 اینچی است. سامسونگ پیشرفته ترین قبلت خود را به کیفیت QHD محهز کرده تا نوت 4 از این نظر هم چیزی از جی تو 3 ال جی کم نداشته باشد. محاسن صفحه نمایش نوت 4 به همین جا محدود نمی شود و سامسونگ با تعبیه پنل سوپر آمولد جایی برای حرف و حدیث نگذاشته است.

دوربین
یکی از فاکتورهای مهم و تعیین کننده کیفیت دوربین، میزان نور دریافتی است. نوت 4 در این زمینه تغییر مهمی را تجربه کرده است و در مقایسه با مدل های پیشین سری خود 60 درصد نور بیشتری را دریافت می کند. البته نقطه قوت هایی که کمپانی ها برای دوربین محصولات خود بیان می کنند باید در عمل هم کارآمد باشد و خوشبختانه در مورد دوربین 16 مگاپیکسلی نوت 4 چنین است و تست های مکرر دوربین گوشی صحت ادعای سامسونگ را تائید می کند. دوربین اصلی نوت 4 عکس های باکیفتی می گیرد به طوری که عکس های گرفته شده از وضوح بالایی برخوردار است و جزئیات به خوبی در آن ها پیدا است، مرز میان رنگ ها مختل نمی شود و رنگ های درون سوژه ها طبیعی به نظر می رسد.

دوربین 3.7 مگاپیکسلی دوم فبلت هم کیفیت مشابهی دارد و به هیچ عنوان علاقه مندان روزافزون عکس برداری سلفی را ناامید نخواهد کرد. امروزه سلفی گرفتن به آیتمی مهم برای اکثر کاربران تبدیل شده و شرکت های تولیدکننده بیش از پیش بر قابلیت های گوشی دوم خود می افزایند. سامسونگ در این زمینه سنگ تمام گذاشته است: نوت 4 قابلیت عکسبرداری 120 درجه ای دارد و سه میکروفن تعبیه شده در 8 جهت مختلف به ضبط صدا می پردازند.
توان سخت افزاری؛ نیمکره های قدرتمند
در مدل های مختلف نوت 4 از دو پردازنده مختلف استفاده شده است: اسنپدراگون 808 شرکت کوالکام یا EXYNOS 5433 که ساخته خود سامسونگ است. پردازنده نسخه ای که به بازار کشور ما آمده از نوع دوم است. در دنیای محصولات دیجتال، پردازنده حکم مغز را دارد و EXYNOS 5433 درست مثل مغز از دو نیکره تشکیل شده است: پردازنده اول که Cortex-A57 نام دارد سرعتی معادل 1.9 گیگا هرتز بر ثانیه سرعت دارد و برای انجام کارهای سنگین طراحی شده است. پردازنده دوم یا Cortex-A53 سرعت کمتری دارد (1.3 گیگاهرتز بر ثانیه) و انجام کارهای سبک را به عهده دارد. انجام امور گرافیکی فبلت نوت 4 به عهده Mali-T760 گذاشته شده تا عضو جدید خانواده نوت ها به بهترین نحو احسن از پس پردازش اطلاعات برآید.

سامسونگ با تجهیز نوت 4 به رم سه گیگی، خیال اهالی بازی و آنهایی که فبلت خود را پر از انواع و اقسام برنامه ها می کنند کاملاَ راحت کرده است. حافظه داخلی هم تا سقف 32 گیگ ظرفیت دارد اما به هیچ عنوان جای نگرانی نیست چون به برکت درگاه میکرواس دی، 128 گیگا بایت دیگر هم جا خواهید داشت.
گلکسی نوت 4 از نسخه 4.4.4 اندروید بهره می برد و به رابط کاری خاص سامسونگ یعنی Touchwiz مجهز شده است. خوشبختانه کره ای ها این بار قدری تا حدزیادی از برنامه های غیرکاربردی خود کاسته اند و به جای کمیت روی کیفیت و کارایی عملی برنامه ها دست گذاشته اند. تجربه نشان داد که مواردی مثل توقف هوشمند نمایش فیلم، چرخش هوشمند نمایشگر، حرکت هوشمند در صفحه از طریق حرکت چشم و حالت مطالعه چندان به کار کاربران نمی آید پس سامسونگ این بار آنها را به تیم نرم-افزاری نوت 4 دعوت نکرد. با این همه گنجینه نرم افزاری نوت 4 همچنان غنی است و ما جهت رعایت اختصار به اجازه دهید به مهمترین برنامه ها و امکانات آن می پردازیم.
این همه هیاهو برای یک قلم؟
بگذارید از ویژگی برجسته سری نوت های سامسونگ که در نسل چهارم آن هم شاهد حضور پررنگ و بهینه تر شده آن هستیم شروع کنیم. نوت 4 هم همانند نسل های قبل به قلم s pen مجهز شده است. سامسونگ قلم را به جزء جدایی ناپذیر مدل های مختلف سری نوت تبدیل کرده است و برایش تبلیغات زیادی می کند. شاید برای شما هم سوال باشد که چرا شرکتی در حد و اندازه های سامسونگ باید این چنین به قلم توجه نشان دهد.
قلم ما را به یاد نخستین مدل های گوشی لمسی سیمبینی می-اندازد. در آغاز بسیاری از شرکت ها گوشی های خود را به قلم مجهز می کردند اما این تدبیر به مرور کم رنگ تر و کم رنگ تر شد تا جایی که تقریباَ به کل از یادها رفت. باید توجه داشت که فلسفه قلم در گوشی های چند سال قبل با آنچه امروز می بینیم تفاوت بسیار دارد. گوشی های لمسی نخستین با آن صفحات به نسبت کوچک خود جایی چندانی برای مانور کارآمد قلم نمی گذاشت و محدودیت های سیستم عامل های سیمبین و از همه مهتر کندی و حساسیت اندک صفحه نمایش هم مزید بر علت می شد و کارایی قلم را بازهم کمتر می کرد.
اما پیشرفت و تکامل فناوری در چند سال اخیر همه این موانع را برطرف نموده است بنابراین قلم می تواند به راستی همان قلمی باشد که همه ما انتظار داریم: روان، سریع و کاربردی. با تولد فبلت و بزرگ ترشدن هرچه بیشتر اندازه صفحه نمایش، قلم به عنصری ضروری و اجتناب ناپذیر تبدیل شد و سامسونگ به عنوان پدر فبلت به خوبی دریافت که نوت بدون قلم چیز مهمی را کم دارد. قلم، نوشتن سریع، طراحی و نقاشی را امکان پذیر می کند و به این ترتیب نوت 4 به خوبی می تواند نیازهای نوشتاری ـ ترسیمی را مرتفع سازد. سامسونگ در طراحی قلم پرچمدار جدید خود تلاش زیادی به خرج داده است تا حس نوشتن را به طور کامل به کاربر القاء کند. در کل قابلیت قلم جدید بسیار بیشتر از مدل های پیشین نوت است.

تکامل به قلم اس پن نوت محدود نمی شود و سامسونگ سنسورهای اثر انگشت و ضربان قلب خود را هم ارتقاء داده است. حسگر اثر انگشت نوت 4 در کلید هوم ادغام شده است و ما پیشتر این را در اس 5 هم دیده بودیم. تست های مکرر حسگر اثر انگشت نشان می دهد که بر درجه حساسیت آن افزوده شده است. حسگر نوت 4 بر اساس سوایپ کردن کار می کند یعنی به جای توقف انگشت بر روی صفحه نمایش باید انگشت خود را از بالا به پائین بر روی سنسور بکشید. باید دید که این تغیر در عمل تا چه حد مقبول کاربران می افتد چون به هر حال نگه داشتن انگشت در مقایسه با سوایپ کردن، راحت تر است. شما می توانید تا سقف سه اثر انگشت برای گوشی خود پسورد تعریف کنید. قابلیت حسگر اثر انگشت امکان خرید pay pal را برای کاربر فراهم می آورد اما متاسفانه نام ایران در فهرست 26 کشور تعریف شده این نوع خرید قرار ندارد. نکته جالب توجه دیگر آن است که کاربر با استفاده از حسگر اثر انگشت می تواند بخش ها و موارد مورد نظر خود را شخصی سازی کند.
شخصی سازی انتخابی ضریب امنیتی گوشی را بالا می برد و کاربر می تواند بدون هیچ نگرانی، گوشی خود را در اختیار کودکان و آشنایان قرار دهد.
سنسور دوم که سبب تمایز نوت چهار با بسیاری از فبلت های دیگر بازار شده، سنسور ضربان قلب است. سنسور ضربان قلب نوت 4 در پشت گوشی و در سمت راست فلاش دوربین تعبیه شده است. نحوه کار با این سنسور ساده است. کاربر ابتدا به برنامه s health می رود و مشخصات خود (نام، جنسیت، تاریخ تولد، قد، وزن و میزان فعالیت هفتگی) را ثبت می کند. اکنون کافی است گزینه heart rate را بزنید و سرانگشت خود را روی سنسور پشتی قرار دهید. سنسور ضربان قلب هم همانند سسنور اثر انگشت بسیار دقیق و حساس است و خطا پذیری آن تقریباَ در حد صفر است. سنسورهای نوت 4 دست کم روی کاغذ مفید و کاربردی به نظر می-رسند با این همه باید دید که کاربران تا چه آن را در عمل مفید و به درد بخور می داند. برخی افراد شاید هزینه اضافه ای که بابت این دو سنسور می پردازند را معقول و مقرون به فایده بدانند اما چه بسا برای سایرین استفاده چندانی نداشته باشد.
جمع بندی
نوت های پیشین سامسونگ نمایندگانی شایسته بودند اما سامسونگ به این حد بسنده نکرده و قابلیت های جدیدی به نوت 4 افزوده است. نوت 4 بهبود کیفی بسیاری داشته است و به احتمال زیاد همانند اعضای دیگر سری نوت با اقبال کاربران مواجه خواهد شد. نوت 4 به واسطه اندازه بزرگش برای وب گردی ایده آل است و قلم s pen شکیل و با کیفیت آن علاقه مندان به نوشتن و طراحی را ناامید نخواهد کرد.
کیفیت صفحه نمایش، توان سخت افزاری و قابلیت های عکاسی و فیلمبرداری نوت 4 در حد و اندازه های یک پرچمدار است و به خوبی توان رقابت با بهترین های بازار را دارد. در نهایت، نوت 4 در مجموع همه بایسته های یک فبلیت پرچمدار را دارد و تقریباَ همه نیازهای کاربر را برآورده می کند. البته آنهایی که دنبال فبلت تمام فلزی هستند احتمالاَ باید از محصولات شرکت-های دیگر استفاده کنند.
